Edvin i Folkparken

East Pride Parade avslutas i Folkparken med ett fullspäckat program. Vi är sjukt glad över att ha Edvin som en av våra akter.

Edvin lanserades som soloartist på labeln Katcha Arts hösten 2021 och trots den korta tid som gått så har han hunnit med extremt mycket. En bokning till Live at Heart ledde till en bokning i Sveriges Radio som ledde till en bokning på den nyöppnade showcasefestivalen Future Echoes i Norrköping där anställda vid bland annat Live Nation visat intresse för honom som popakt. Förutom detta så har Edvin hunnit med flera bokningar och sessions med låtskrivare och producenter under vintern, och till våren är han aktuell med tävlingen P4-nästa och ett resultat av många timmar i studion tillsammans med Kenny Lundström (Kapten Studios, Norrköping); sin debutsingel “Du & jag (jag och du)”, som släpps i maj.

Låten skrevs en sensommareftermiddag under blåa himlar i en liten stuga utanför Norrköping. Den handlar om att inte ha något fult att tala om, den känslan som uppstår när man febrilt letar efter något negativt men inte hittar något, för det finns inget. Var dag har sin sorg, men inget biter på en, för den kärlek som man känner vet inget slut. Det är en skildring av naivitet. En historia om silkestunna fjärilsvingar som slår mot insidan av magen. En drömmig försommarlåt om att lova någon livet och att kunna stå för det. Rakryggad och helhjärtat, hela vägen.

‘Edvin har en ljus framtid som popartist, hans sound är fräscht och det hörs tydliga influenser från textförfattare som Linus Hasselberg, Myra Granberg och Håkan Hellström’

Han började sin bana som frontman och låtskrivare i rockgruppen Zero Destiny som lades på is 2017 för att ge plats åt popprojektet Norra Promenaden där han som låtskrivare och gitarrist gett ut låtar som i skrivande stund spelats över 100 000 gånger på Spotify. Edvin driver tillsammans med vänner och kollegor managementet och artistagenturen Katcha Arts i Norrköping.

Och nu kan du som sagt höra honom under East Pride.

Foto: Wilma Lagmyr
Bilden är beskuren