Meny
12/5 20

Paraden blir livesändning!

Paraden blir livesändning!

Idag publicerar Norrköpings Tidningar en artikel med East Prides ordförande Maria Bergquist. Förra året slog vi alla rekord med en parad på över 5500 personer och planen i år var att återigen ställa till med en gigantisk folkfest i kärlekens tecken. På grund av pandemin så har årets prideparad ersatts av en livesändning.

"Att lägga ned helt var aldrig ett alternativ, då det politiska budskapet är angeläget. Att skjuta på paraden till i höst kändes för riskabelt. Därför landade de i beslutet att låta en livesändning ersätta paraden den 16 maj. Sändningen startar klockan 12, precis som paraden skulle ha gjort.

– Som vanligt kommer vi att fira de framsteg som gjorts, men även sätta fokus på det som finns kvar att göra.

Maria Bergqvist tycker det är viktigt att visa att föreningen fortfarande finns kvar och fortsätter att kämpa, för mänskliga rättigheter och hbtq-personers situation. Inte minst i dess tider när länder som exempelvis Polen inför hbtq-fria zoner. I Sverige tycker hon att läget har blivit betydligt bättre de senaste 10–15 åren, men menar att det gäller att inte sänka garden."

Läs hela artikeln →

Tack!
31/5 20

Tack!

East Pride // Digital rymd är slut. Och vi vill säga TACK! Tack till alla er som följt oss under veckan, som gillat och delat, hissat regnbågsflaggor och gjort Norrköpings första digitala Pride till något bra! Nästa år ses vi offline. Och, förhoppningsvis ses vi på Arbis redan på höst. Boka in 3.e oktober, så vi håller tummar och tår att vi kan festa och fira tillsammans då.

[Vi på bilden är East Pride styrelse, men vi är väldigt många fler som är med i nätverket och arrangerar East Pride.]

Se livesändningen
16/5 20

Se livesändningen

Se East Prides livesändning här!!! Paus, spola och se om hur många gånger som helst!

Se videoklippet →